Shopper Marketing

Shopper Marketing is de marketing van de toekomst!

Shopper Marketing is waar merkwaarde en verkoop samenkomen*! Bij Shopper Marketing gaat het erom jouw doelstellingen als fabrikant/merkeigenaar te realiseren, maar om dat voor elkaar te krijgen moet je ook rekening houden met de doelstellingen van de groothandel of de retailer. Daarom moet je niet alleen de shopper en de winkel maar óók de consument goed begrijpen. Shopper Marketing bestrijkt het hele speelveld vanaf het moment dat iemand overweegt iets te kopen tot de uiteindelijke aankoop. En eigenlijk ook daarvóór, want veel behoeften zijn latent.

Shopper Marketing gaat dus veel verder dan de winkel zelf en onderscheidt zich daarmee van instore marketing. Deze twee vakgebieden met elkaar verwarren is een veel gemaakte fout, die op zich niet verkeerd hoeft te zijn. Sterke instore marketing kan al mooie resultaten geven, maar èchte Shopper Marketing leidt tot nog meer succes.

Shopper Marketing is volop in ontwikkeling en uit diverse onderzoeken** blijkt, dat de uitgaven aan Shopper Marketing de komende jaren alleen maar toe zullen nemen. Veel bedrijven zijn op dit moment aan het leren hoe ze die toenemende investeringen zo rendabel mogelijk kunnen maken. Voor de winstgevendheid op korte termijn. Maar ook voor de waarde van hun merk(en) op lange termijn.

Waar Shopper Marketing toe leidt:
– Betere beslissingen over waar en waarom investeringen te doen om het koopgedrag te beïnvloeden
– Onderscheidend vermogen richting de handel wordt vergroot
– Aankopen van categorie en merken nemen toe
– Betere merkwaarde door geïntegreerde aanpak
– Efficiëntie en effectiviteit van de gehele organisatie nemen toe

Wil jij jouw investeringen in Shopper Marketing rendabeler maken en je merkwaarde vergroten? Dan maak ik graag kennis met je! Bel voor een afspraak naar 06-23397727.

shoppermarketing00

* Vrij naar: Mila Gates – Integer Group
** o.a. van Booz, McKinsey, GMA etc.