Rapport Avondmaaltijden

Kun je Nederlanders vaker een Indiase maaltijd laten eten? En hoe lang duurt het eigenlijk, totdat dat één keer vaker per jaar gebeurt? En welk soort maaltijd gaan ze dan minder eten? Kortom: wat is de echte concurrentie hier?

Als je een fabrikant bent van Indiase maaltijden is dat een hele relevante vraag. Maar om die te beantwoorden, moet je het complete eetgedrag van de Nederlander in kaart brengen. Dat doet het RIVM al jaren door middel van de Voedselconsumptiepeiling. Deze is statistisch volledig “dichtgetimmerd”, maar de resultaten zijn altijd redelijk verouderd en daardoor lastig toe te passen.

Geïnspireerd door een aantal projecten met klanten in de levensmiddelenindustrie, heeft Spinos | Research & Analytics vanaf 2016 elke twee jaar een representatief consumentenonderzoek uitgevoerd. Hierdoor bestaat er een avondmaaltijdendatabase met daarin ruim 5500 avondmaaltijden voor een gemiddelde week. In het verleden gebruikte EvAdvies deze data alleen in relevante categorievisie-projecten. Sinds vorig jaar kan elk (levensmiddelen)bedrijf deze informatie verkrijgen door het bestellen van het Rapport Avondmaaltijden. Diverse retailers en fabrikanten namen het rapport af, en gebruikten het bijvoorbeeld voor hun visie op de maaltijdstraat.

Het rapport bevat de volgende informatie:

   • Wat is het eetpatroon voor de avondmaaltijd van de Nederlander van dag tot dag?
   • Wat ligt er op het bord
    • koolhydraatcomponent (aardappelen, rijst, pasta, etc)
    • groente ((on)bewerkt, soort, hoeveelheid)
    • proteïnecomponent (vlees,vis,vega etc)
    • hoe is het gekruid?
    • welke “toppings” worden aan tafel toegevoegd (bv sauzen, kaas, noten)?
   • In hoeverre is dit veranderd de afgelopen zes jaar? (2016-2018-2020-2022)
   • Wat zijn de belangrijkste motivaties om een bepaalde maaltijd te koken? Was dit anders in de coronaperiode?
   • Zijn er verschillen tussen shoppers van verschillende retailers?

De investering voor dit rapport bedraagt 2995 euro excl BTW. Het rapport bevat dan data van 2016 tot en met 2022 (elke 2 jaar gemeten).

Wil je ook de data over 2023 ontvangen? Als je nú bestelt, betaal je slechts 3795 euro excl BTW. Je ontvangt dan zo snel mogelijk de data tot en met 2022, en in september een update van het rapport met de data tot en met 2023.

Wil je hulp om de data uit het rapport door te vertalen naar jouw organisatie, dan kun je een presentatie of workshop erbij afnemen. Ik neem dan via e-mail contact met je op om een voorbespreking en de presentatie/workshop in te plannen.

Wil je uitgebreidere hulp, of twijfel je? Plan dan een kennismakingsgesprek.

Levering van het rapport vindt plaats onmiddellijk na betaling van de factuur.

Schaf het rapport (en eventuele presentatie/workshop) nu aan door het volgende formulier in te vullen:

Alleen in te vullen als dit anders is dan het e-mailadres voor het toesturen van het rapport.
Na ontvangst van je bestelling verstuur ik meteen de factuur. Zorg daarom voor de exact juiste bedrijfsadressering.
Na ontvangst van je bestelling verstuur ik meteen de factuur. Het rapport ontvang je zodra de factuur betaald is (de data over 2023 volgt in oktober 2023). Zorg daarom voor de juiste bedrijfsadressering en (eventueel) PO nummer. Duurt het in jouw bedrijf lang een PO te krijgen, of heb je extra informatie nodig? Stuur dan even een mailtje voor direct contact daarover.
Heb je opmerkingen of vragen? Bv over de facturatie of andere onderzoeksmogelijkheden? Vul deze hier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.