Avondmaaltijdendatabase

Kun je Nederlanders vaker een Indiase maaltijd laten eten? En hoe lang duurt het eigenlijk, voor dat één keer vaker per jaar gebeurt? En welk soort maaltijd gaan ze dan minder eten? Kortom: wat is de echte concurrentie hier?

Als je een fabrikant bent van Indiase maaltijden is dat een hele relevante vraag. Maar om die te beantwoorden, moet je het complete eetgedrag van de Nederlander in kaart brengen. Dat doet het RIVM al jaren door middel van de Voedselconsumptiepeiling. Deze is statistisch volledig “dichtgetimmerd”, maar de resultaten zijn altijd sterk verouderd en daardoor lastig toe te passen.

Geïnspireerd door een aantal projecten met klanten in de levensmiddelenindustrie, heb ik vanaf 2016 elke twee jaar een compact onderzoek uitgevoerd, waardoor ik nu een avondmaaltijdendatabase heb met ruim 4500 avondmaaltijden van een representatieve groep Nederlanders voor een representatieve week. Binnenkort voer ik dit onderzoek voor de vierde keer uit. Tot op heden gebruikte ik deze data alleen in relevante categorievisie-projecten. Dit jaar maak ik deze informatie begin oktober 2022 beschikbaar in de vorm van een rapport.

Het rapport bevat de volgende informatie:

   • Wat is het eetpatroon voor de avondmaaltijd van de Nederlander van dag tot dag?
   • In hoeverre is dit veranderd de afgelopen zes jaar? (2016-2018-2020-2022)
   • Wat zijn de belangrijkste motivaties om een bepaalde maaltijd te koken? Was dit anders in de coronaperiode?
   • Welke kooktypes heb je, en hoe verschillen zij onderling? Welke maaltijden maken zij voornamelijk klaar?
   • Daarnaast kun je één specifieke eigen vraag toevoegen om het rapport voor jou relevant(er) te maken.

De investering voor dit rapport bedraagt 995 euro excl BTW (dit is een early bird prijs, deze prijs gaat per 27 juni omhoog en wordt uiteindelijk 2495 euro excl BTW, dus bestel snel!). Voor het toevoegen van een eigen specifieke vraag betaal je 500 euro excl BTW (dit kan tot uiterlijk 1 juli 2022). Jouw tailor-made rapport bevat dan relevante crossings met jouw vraag (bv voor jouw categorie).

Schaf het rapport nu aan middels het invullen van het volgende formulier.

Na ontvangst van je bestelling verstuur ik meteen de factuur. Zorg daarom voor de juiste bedrijfsadressering en PO nummer.
Hier kun je je aanvullende vraag plaatsen tot uiterlijk 1 juli 2022. Hiervoor wordt 500 euro excl BTW in rekening gebracht. Het kan zijn, dat ik via e-mail contact met je opneem om de vraag zo scherp mogelijk te maken.
Heb je andere opmerkingen of vragen? Bv over de facturatie of andere onderzoeksmogelijkheden? Vul deze hier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.