Rapport avondmaaltijden

Kun je Nederlanders vaker een Indiase maaltijd laten eten? En hoe lang duurt het eigenlijk, totdat dat één keer vaker per jaar gebeurt? En welk soort maaltijd gaan ze dan minder eten? Kortom: wat is de echte concurrentie hier?

Als je een fabrikant bent van Indiase maaltijden is dat een hele relevante vraag. Maar om die te beantwoorden, moet je het complete eetgedrag van de Nederlander in kaart brengen. Dat doet het RIVM al jaren door middel van de Voedselconsumptiepeiling. Deze is statistisch volledig “dichtgetimmerd”, maar de resultaten zijn altijd sterk verouderd en daardoor lastig toe te passen.

Geïnspireerd door een aantal projecten met klanten in de levensmiddelenindustrie, heb ik vanaf 2016 elke twee jaar een representatief consumentenonderzoek uitgevoerd, waardoor ik nu een avondmaaltijdendatabase heb met daarin ruim 4500 avondmaaltijden voor een gemiddelde week. Tot op heden gebruikte ik deze data alleen in relevante categorievisie-projecten. Dit jaar maak ik deze informatie begin oktober 2022 voor een grotere groep bedrijven beschikbaar in de vorm van een rapport.

Het rapport bevat de volgende informatie:

   • Wat is het eetpatroon voor de avondmaaltijd van de Nederlander van dag tot dag?
   • Wat ligt er op het bord
    • koolhydraatcomponent (aardappelen, rijst, pasta, etc)
    • groente ((on)bewerkt, soort, hoeveelheid)
    • proteïnecomponent (vlees,vis,vega etc)
    • hoe is het gekruid?
    • welke “toppings” worden aan tafel toegevoegd (bv sauzen, kaas, noten)?
   • In hoeverre is dit veranderd de afgelopen zes jaar? (2016-2018-2020-2022)
   • Wat zijn de belangrijkste motivaties om een bepaalde maaltijd te koken? Was dit anders in de coronaperiode?
   • Welke kooktypes heb je, en hoe verschillen zij onderling? Welke maaltijden maken zij voornamelijk klaar?

De investering voor dit rapport bedraagt 1495 euro excl BTW (dit is een speciale zomeraanbieding prijs, deze prijs gaat na de zomer omhoor en wordt uiteindelijk 2495 euro excl BTW, dus bestel snel!).

Schaf het rapport nu aan middels het invullen van het volgende formulier.

Alleen in te vullen als dit anders is dan het e-mailadres voor het toesturen van het rapport.
Na ontvangst van je bestelling verstuur ik meteen de factuur. Zorg daarom voor de exact juiste bedrijfsadressering.
Na ontvangst van je bestelling verstuur ik meteen de factuur. Zorg daarom voor de juiste bedrijfsadressering en (eventueel) PO nummer. Duurt het in jouw bedrijf langer een PO te krijgen? Stuur dan even een mailtje voor direct contact daarover.
Heb je opmerkingen of vragen? Bv over de facturatie of andere onderzoeksmogelijkheden? Vul deze hier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.